Suojaa Android-puhelin viruksilta

Android-haittaohjelmat ja puhelimien tietoturvauhat ovat nousseet useaan kertaan otsikoihin. Windowsin suositusta virustorjuntaohjelmasta tuttu Avast tarjoaa Android-käyttäjille monipuolisen tietoturvasovelluksen täysin ilmaiseksi. 

Avast Mobile Security on hyvin monipuolinen sovellus. Virusskanneri etsii viruksia puhelimen sovelluksista ja muistikortilta. Skannaus tapahtuu varsin nopeasti ja sen voi asettaa automaattiseksi. 

Web Shield parantaa web-surffauksen tietoturvaa, varoittamalla haitallisista sivuista. Se toimii kuitenkin vain Androidin perusselaimen kanssa. Mukana on myös palomuuri, mutta sen käyttö vaatii puhelimen suojauksien murtamisen eli "roottaamisen", jolloin käytössä on root-käyttäjäoikeudet. 

Perinteisempien tietoturvatoimintojen lisäksi sovelluksessa on myös useita muita ominaisuuksia. Privacy Advisor on suunnattu yksityisyydensuojasta huolestuneille. Se näyttää esimerkiksi mitkä sovellukset käyttävät sijaintitietoa ja pääsevät osoitekirjaan ja viesteihin. Application Management listaa käytössä olevat sovellukset ja näyttää kuinka paljon muistia ja tehoja ne vievät. 

Avastilla voidaan myös suodattaa puheluita ja tekstiviestejä. Puhelimen voi esimerkiksi asettaa estämään viestien saapuminen yön ajaksi.

Avast Anti-Theft on ainoa enemmän asetuksia vaativa toiminto. Kadonneen puhelimen jäljitykseen tarkoitettu sovellus ladataan ja asennetaan omaksi sovellukseksi. Anti-Theftin avulla voidaan jäljittää tai etätyhjentää kadonnut puhelin lähettämällä siihen tekstiviestikomento. Se myös lukitsee puhelimen, jos sim-kortti vaihdetaan. Takin taskuun unohtunut puhelin löytyy kun se asetetaan soittamaan merkkiääntä. 

Avast Mobile Security on hyvin monipuolinen sovellus, josta on hyötyä vaikka ei olisi huolissaan Android-haittaohjelmista.

Ohelman voit ladata Google Play verkkokaupasta tai suoraan tästä linkistä

Lähde: Tietokone.fi