Mikä on Anonymous

Anonymous on todella löyhästi järjestäytynyt kollektiivinen hakkeri- ja aktivistiryhmä. Nimi viittaa internet-meemiin, joka sai alkunsa 4chan-verkkosivustolta. Liikkeeseen ei liity mikään uskonnollinen tai poliittinen ideologia.

Anonymouksen nimissä on järjestetty poliittiseen aktivismiin, sananvapauteen ja lastensuojeluun liittyviä tapahtumia, operaatioita ja piloja sekä tietotekniikkarikoksia, kuten verkkohyökkäyksiä.

Anonymous-liikkeeseen voi muiden anonyymien mukaan kuulua vain pelkästään kannattamalla Anonymouksen toimintaa. Kuka tahansa saa aloittaa oman projektinsa, sillä liikkeellä ei ole johtajia. Tapahtuman tai operaation järjestyminen riippuukin siitä, saako se tarpeeksi kannatusta ja näkyvyyttä. Useat Anonyymit välittävät internetin yksityisyydestä ja monet Anonyymit pyrkivät olemaan internetissä kirjaimellisesti nimettömästi antamatta paljoakaan tietojaan ulkopuolisille

Pidätykset

29. helmikuuta 2012 kaksikymmentäviisi Anonymouksen jäsentä pidätettiin Espanjassa, Kolumbiassa, Argentiinassa ja Chilessä. Interpolin mukaan Anonymous hyökkäsi Kolumbian puolustusministeriön, Chilen kansallisen kirjaston ja sähköyhtiö Endesan sivustoille. Espanjassa nostettu syyte koski kuninkaallisen perheen ja pääministeriä suojelevien poliisien ja henkivartijoiden henkilötietojen hakkeroinnista julkisuuteen.

6. maaliskuuta Hector Xavier Monsegur, eli nimimerkki Sabu, tunnusti FBI:lle syyllistyneensä useisiin iskuihin yrityksiä ja virastoja vastaan. Hänen epäillään suunnitelleen iskut Sonya, FBI:ta ja CIA:ta, vastaan. Kesäkuusta 2011 alkaen Monsegur oli myös tehnyt yhteistyötä FBI:n kanssa ja ilmiantanut muita hakkereita