Apple ID-tunnus: Vinkkkejä tilin tietoturvan suojaamiseen

Apple ID -tunnuksen avulla pääset useisiin Applen resursseihin, mm. Applen keskusteluihin, iTunesiin ja Apple Online Storeen. On tärkeää pitää kirjautumistiedot turvassa, jotta voidaan vähentää todennäköisyyttä, että Apple ID -tunnus ja henkilötiedot joutuvat vaaraan. Seuraavat vinkit auttavat vähentämään varkauden tai identiteettivarkauden riskiä.

Applella on käytössä varokeinoja, joilla henkilötietoja suojataan katoamiselta, varkaudelta ja väärinkäytöltä, sekä luvattomalta käytöltä, paljastumiselta, muuttamiselta ja tuhoamiselta. Applen verkkopalveluissa (kuten Apple Online Storessa ja iTunes Storessa) käytetään SSL (Secure Sockets Layer) -salausta kaikilla verkkosivuilla, joilla kerätään henkilötietoja.

Noudata seuraavia vinkkejä näiden varokeinojen tehostamiseksi:

  • Kirjaudu aina ulos, kun olet lopettanut ostosten tekemisen missä tahansa Applen sivustossa tai palvelussa. 
  • Älä käytä samaa salasanaa useilla online-tileillä.
  • Älä käytä sellaisia salasanoja, joita olet käyttänyt aiemmin. 
  • Apple ID -tunnuksen salasanan tulisi olla ainoastaan sinun tiedossasi. Sitä ei tule kertoa kenellekään, ei edes perheenjäsenille. 
  • Valitse turvakysymys ja vastaus, johon ainoastaan sinä tiedät vastauksen ja jota kukaan muu ei pysty helposti arvaamaan. 
  • Tilin tietoturvaa voidaan parantaa valitsemalla salasana, jossa on vähintään kahdeksan merkkiä, ja jossa on yhdistelty numeroita, kirjaimia ja symboleita (esimerkiksi @, $ tai %).
  • Salasanan säännöllinen vaihtaminen auttaa vähentämään todennäköisyyttä, että joku muu saa tietämättäsi pääsyn Apple ID -tunnukseesi. Voit muuttaa salasanan iForgot-palvelun avulla. 

Jos epäilet, että joku tietää Apple ID -tunnuksesi käyttäjänimen ja salasanan, vaihda tilin salasana välittömästi. Jos joku pääsee käyttämään sähköpostiasi, hänellä saattaa olla myös pääsy Apple ID -tunnukseen. Varmista, että sähköpostin salasana on eri kuin Apple ID -tunnuksen salasana. 

Lisätietoja Apple ID -tunnuksesta on Apple ID -tunnuksen tukisivulla.

HTML Comment Box is loading comments...