Mikä on Asus

Asustek Computer Inc. eli yleisemmin Asus on taiwanilainen tietotekniikka- ja elektroniikkateollisuusyritys, joka valmistaa muun muassa emolevyjä, näytönohjaimia ja kannettavia tietokoneita. Asus oli emolevyjen markkinajohtaja noin 40 prosentin osuudellaan vuonna 2008, jolloin se myi yli 24 miljoonaa emolevyä. Joulukuussa 2009 yhtiön kerrottiin lopettavan emolevyjen valmistuksen, mutta Asus-nimen käyttö tuotemerkkinä jatkunee valmistuksen päättymisen jälkeenkin.

Yhtiöllä on toimipaikkoja Hollannissa, Kiinassa, Saksassa, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Aasiassa , Taiwanissa ja Suomessa. Asuksella on noin 58 000 työntekijää.

Taloudellinen tilanne

Asuksen liikevaihto oli yhtiön ilmoittaman mukaan vuoden 2009 huhtikuussa 390 miljoonaa dollaria. Edelliseen kuukauteen verrattaessa nousua oli 2,9 %. Vuotta aiempaan ajankohtaan verraten liikevaihto notkahti 15,5 prosenttiyksikköä. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä Asuksen liikevaihto on ollut 1,42 miljardia dollaria. Asuksen liikevaihto supistui edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verraten 23,8 prosenttia.

http://www.asus.com