Mikä on Drupal? 

Drupal on WWW-pohjainen ohjelmistokehys, CMF-järjestelmä, sisällönhallintajärjestelmä ja blog-järjestelmä. Alun perin sen loi Dries Buytaert foorumijärjestelmäksi. Ohjelmisto on kirjoitettu PHP-ohjelmointikielellä ja toimii erilaisissa tietokantaympäristöissä, esimerkiksi MySQL. Nimi "Drupal" tulee hollannin kielen sanasta "druppel" eli pisara. Alun pitäen Buytaertin foorumi sijaitsi WWW-palvelimella drop.org ("drop" on englanniksi "pisara"), jonka nimi taas tuli vahingossa väärin kirjoitetusta hollannin sanasta "dorp" eli kylä - Buytaert päätti, että Drop kuulostaa paremmalta.

Toisin kuin monet muut sisällönhallintajärjestelmät, Drupalia ei ole rakennettu tietyn sisällönhallintaidean ympärille, vaan sisäisesti Drupal käsittelee kaikkea tietoa "solmuina" (engl. node) joilla on tiettyjä attribuutteja, kuten otsikko ja sisältö. Sisältöä voidaan siis esittää käyttäjille eri tavoin.

Drupalin perusosa on nimeltään "Drupal core", joka sisältää ohjelmiston perusominaisuudet, tavallisten sivujen ja blogien luomiseen tarvittavat osat. Drupalia voidaan laajentaa hyvin modulaarisesti; Drupaliin on saatavana yli 7000 (marraskuussa 2010) "contrib modules" -lisäosaa. Näitä laajennoksia on esimerkiksi WWW-kauppapaikkoja, kuvagallerioita, työnhallintaa, projektinhallintaa ja postituslistojen hallintaa varten. Drupalia käytetään paljon paitsi julkisissa WWW-sivustoissa, myös intraneteissä.

Drupalista on kehittynyt myös toinen ohjelma, CivicSpace, joka sai alkunsa nimellä DeanSpace Howard Deanin vuoden 2004 Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanjan käyttöä varten.