Valitse ladattaessa Tallenna äläkä Suorita

Varmista ennen tiedoston avaamista tai ohjelman asentamista, että olet tallentanut sen kiintolevylle seuraavien ohjeiden mukaisesti. Kun toimit näiden ohjeiden mukaisesti, virustorjuntaohjelmisto voi tarkistaa tiedoston ja suositella sen poistamista, jos tiedosto sisältää vahingollista koodia.

1.

Tallenna kaikki tallentamattomat työt, jotta et menetä tietoja, jos ongelmia ilmenee.

Jos et muista, milloin viimeksi olet varmuuskopioinut järjestelmän, kannattaa tehdä se nyt. Joidenkin ohjelmistojen asentaminen voi poistaa joitakin koneessa olevia tietoja (vaikka ei välttämättä tarkoituksellisesti).

2.

Käynnistä lataaminen kaksoisnapsauttamalla linkkiä tai tiedostoa.

Internet Explorer -selain näyttää alla olevan varoituksen. (Jos lataat asiakirjaa, näytössä on Avaa-painike Suorita-painikkeen sijasta.)

Internet Explorer -selain näyttää tämän varoituksen

A Tiedoston nimi ja tyyppi.

B Tiedoston julkaisija. (Voit tarkistaa julkaisijan myöhemmin.)

C Internet Explorer -selain opastaa.

3.

Jos tiedosto vaikuttaa vähänkään epäilyttävältä, valitse Tallenna.

4.

Valitse tiedoston tallennuspaikka ja napsauta Tallenna-painiketta.

Valitse tiedoston tallennuspaikka

5.

Kun olet tallentanut tiedoston kiintolevylle, avaa tai suorita tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.

Jos virustorjuntaohjelmisto havaitsee viruksen, älä jatka. Poista tiedosto kiintolevyltä. (Jos tiedosto tuli sähköpostiviestin liitteenä, poista kyseinen viesti).

6.

Internet Explorer -selain näyttää vielä yhden varoituksen (kuten alla). Voit tarkistaa digitaalisen allekirjoituksen kelpoisuuden napsauttamalla julkaisijan nimeä (A).

Jos nimeä ei voi napsauttaa, tiedostoa ei ole allekirjoitettu digitaalisesti. Valitse Suorita, jos luotat täysin tiedoston julkaisijaan.

Internet Explorer -selain näyttää vielä yhden varoituksen

B Parannat lataamisen aikaista suojausta merkitsemällä tämän ruudun valituksi.

7.

Jos näet tekstin Digitaalinen allekirjoitus on OK, valitse OK ja valitse sitten Suorita.

Jos edellä mainittua tekstiä ei näy, lähde ei ehkä ole turvallinen tai tiedostoa on muutettu julkaisun jälkeen. Valitse Suorita, jos luotat täysin tiedoston julkaisijaan.

Lue käyttöoikeussopimus huolellisesti

Huomautus: Aivan kuten käsin kirjoitettu allekirjoitus vahvistaa henkilöllisyyden, digitaalinen allekirjoitus vahvistaa tiedoston julkaisijan, sähköpostiviestin lähettäjän tai asiakirjan tekijän. Se varmistaa myös, että avattavaa tiedostoa tai asiakirjaa ei ole muutettu julkaisemisen jälkeen. Digitaalinen allekirjoitus ei kuitenkaan estä tiedostoa vahingoittamasta tietokonetta.

8.

Lue käyttöoikeussopimus huolella ja valitse Hyväksyn, jos hyväksyt sen ehdot. Yllättävää kyllä, vakoiluohjelmia sisältävien ohjelmien käyttöoikeussopimuksissa mainitaan usein, että ohjelma seuraa käyttäjän Internetin käyttöä tai sisältää mainoksia. Kun valitset Hyväksyn, annat ohjelmiston julkaisijalle luvan jäljittää tietokonettasi Internetissä tai näyttää mainoksia.

9.

Kun asennat ohjelman, seuraa näyttöön tulevia ohjeita.

Vihje

Ole varovainen tiettyjen tiedostotyyppien suhteen
Vaikka mikään tiedostotyyppi ei ole täysin turvallinen, .jpg-, .gif-, .mp3-, tai .txt-muotoiset kuva-, musiikki- tai tekstitiedostot ovat usein melko luotettavia. Ole erityisen varovainen muiden tiedostopäätteiden suhteen. Erityisesti .exe-, .com-, .bat- ja .vbs-päätteiset tiedostot voivat sisältää koodia. Jos koodi on vahingollista, se voi vahingoittaa tietokonetta.

HTML Comment Box is loading comments...