Mikä on Adobe Flash? 

Adobe Flash (aiemmin Macromedia Flash) tai lyhyesti Flash on Adobe Systemsin tuottama kehitysympäristö, jonka avulla voidaan luoda multimediaesityksiä esimerkiksi verkkosivustoille ja mobiililaitteisiin. Kehitysympäristön uusin versio on Adobe Flash CS6

Flashia käytetään Internetissä esimerkiksi kuvagallerioiden, animaatioiden, opetusohjelmien, kokonaisten web-sivustojen, tai pelien luomiseen. Nykyään Flashin avulla voidaan myös julkaista tekstiä sisältäviä sivuja (FlashPaper 2) vastaavalla tavalla kuin Adoben PDF-tiedostoina. Flashin sisällä toimii myös sen oma ohjelmointikieli, ActionScript. Flash-kehitysympäristössä tuotettujen esitysten näyttämiseen tarvitaan toisto-ohjelma, joka on tavallisimmin selaimeen ladattava lisäosa.

Kehitystyökalussa käytettävä projektitiedosto on FLA-muodossa. Internetissä julkaisua varten tiedosto muutetaan SWF-muotoon.

Flash CS5 -ohjelmiston mukana tuli kehitystyökalut iPhonelle, mutta Apple julkaisi uudet versiot omista kehitystyökaluistaan. Samalla julkaistuissa uusissa käyttöehdoissa kiellettiin muiden, kuin Applen hyväksymien kehityssovellusten käyttäminen.

Flashilla on tehty Disneyn televisiosarja Paljon melua Maggiesta (The Buzz on Maggie).