Google Drive

Google on avannut odotetun nettikiintolevynsä 25.4.2012. Google Drive -palvelu tarjoaa kaikille käyttäjille viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa. Omat tiedostot ovat aina saatavilla käyttäjän eri laitteille ja suurien tiedostojen lähettely helpottuu. Mukana on myös yllätyksiä.

Google Drive on tullut käytettäväksi nettipalveluna. Myös erilliset ohjelmat Windows- ja Mac-tietokoneille ovat tulleet ladattaviksi. Älypuhelimissa tuetaan ensin vain Androidia. Google kertoo työskentelevänsä kovasti, jotta myös Applen iOS-laitteiden versio saataisiin valmiiksi.

Ilmaisen viiden gigatavun tallennuksen jälkeen tallennustila on maksullista. 25 gigatavun paketti maksaa 2,50 dollaria (noin 1,90 euroa) kuukaudessa. Sadan gigatavun paketti maksaa 4,99 dollaria kuussa (noin 3,80 euroa).

Tarjolla on jopa yhden teratavun tallennustila, jonka hinta on 50 dollaria kuussa (noin 38 euroa).

Tallennustilaa kiinnostavalla lisäominaisuudella

Pohjimmiltaan kyse on netissä olevasta tallennustilasta, johon Google on rakentanut lisäominaisuuksia. "Nettikiintolevyllä" tiedot ovat tallessa, vaikka laite hajoaisi. Tietoja on myös helppo jakaa omien laitteiden välillä ja jopa kavereille.

Google kehuu, että nettitila on ratkaisu yleiseen sähköpostin ongelmaan, liitetiedostojen kokorajoituksiin. Tiedoston sijasta käyttäjä voi lähettää linkin Google Drivessa olevaan tiedostoon.

Google on yhdistänyt nettitallennukseen Google Docs -palvelun. Näin tiedostoja voi muokata nettipalvelussa. Google Drive osaa avata 30 erilaista tiedostotyyppiä katsottavaksi suoraan selaimessa.

Kiinnostavia ovat myös Google Driven hakutoiminnot. Yhtiö kertoo, että esimerkiksi tekstiä sisältävien kuvien sisältö luetaan automaattisesti tekstimuotoon hakua varten.

Google toteaa, että ohjelmistokehittäjät kehittävät palveluun vielä lisää ominaisuuksia. Näitä tulee jakeluun selainsovelluksina Chrome Web Store -kauppaan.

Lähde: Tietokone.fi