WINDOWS INTERNET EXPLORER

Windows Internet Explorer (WIE) on Microsoftin www-selain, joka tulee jokaisen Windows-käyttöjärjestelmän mukana. Internet Explorer on maailman käytetyin selain. Selaimesta tehtiin aiemmin myös Macintosh-versiota, kesäkuussa 2003 kuitenkin Microsoft ilmoitti, ettei se enää jatka Macintosh-version kehittämistä, koska Apple kehitti Macintoshille oman Safari-selaimensa. Huomattavaa Macintoshin IE:ssä lienee se, että sen myöhemmät versiot tukevat sekä läpinäkyviä PNG-kuvia että CSS-tyylisivuja paremmin kuin uusin Windows-sisarensa. IE:stä on julkaistu versioita myös HP-UXille ja Solarikselle.

Internet Explorerin Windows-versio on saanut osakseen paljon kritiikkiä. Sitä on syytetty mm. huonosta tietoturvasta ja virheellisestä tuesta web-standardeille. Internet Explorer 8:kaan ei läpäise Acid2-testiä, vaikka alun perin niin uutisoitiinkin. Lisäksi Internet Explorer 7 -selainta ei voi käyttää Windows XP:tä aikaisemmilla käyttöjärjestelmillä.

Arviot Internet Explorerin markkinaosuudesta vaihtelevat 50-80 % välillä.Useimpien arvioiden mukaan sen suosio on kuitenkin ollut lievässä laskussa. Yhtenä syynä tähän voisi olettaa pahimman kilpailijan, Mozilla Firefoxin suosion räjähtänyttä nousua.

Arkisten askareiden helpottaminen - IE 7

VÄLILEHTISELAILU - Voit tarkastella useita sivustoja yhdessä selainikkunassa. Voit siirtyä helposti sivustosta toiseen selainkehyksen yläreunassa olevien välilehtien avulla.

PIKAVÄLILEHDET - Voit valita välilehden ja siirtyä helposti avoimien välilehtien välillä, koska niiden pienoiskuvat näkyvät yhdessä ikkunassa.

VÄLILEHTIRYHMÄT - Välilehtiä voidaan ryhmitellä ja tallentaa loogisiin luokkiin, jolloin voit avata useita välilehtiä yhdellä napsautuksella. Voit määrittää välilehtiryhmän helposti kotisivuryhmäksi, jolloin koko ryhmä avautuu aina, kun Internet Explorer -selain käynnistetään.

PELKISTETTY KÄYTTÖLIITTYMÄ - Uudelleen suunniteltu pelkistetty käyttöliittymä näyttää Internet-sivusta mahdollisimman paljon, joten näet sen, mitä tarvitset ja vähemmän sitä, mitä et tarvitse.

TULOSTUKSEN LISÄTOIMINNOT - Internet Explorer 7 sovittaa automaattisesti Internet-sivun tulostusta varten, jotta se mahtuu kokonaisuudessaan tulostettavalle sivulle. Tulostusvaihtoehdot sisältävät myös säädettävät marginaalit, poistettavissa olevat ylä- ja alatunnisteet sekä vaihtoehdon tulostaa ainoastaan valittu teksti.

PIKAHAKURUUTU - Nyt voit käyttää haluamaasi Internet-hakua suoraan työkalurivin hakukentässä, mikä selkiyttää käyttöliittymää. Voit valita hakupalvelun avattavasta luettelosta tai lisätä itse haluamiasi hakupalveluja.

SUOSIKKIKESKUS - Saat nopean ja helpon reitin suosikkeihin, välilehtiryhmiin, selainhistoriaan ja RSS-syötetilauksiin. Suosikkikeskuksen voi laajentaa tarvittaessa, ja se voidaan ankkuroida paikalleen, joten sen käyttö on entistäkin helpompaa.

RSS-SYÖTTEET - Internet Explorer 7 tunnistaa automaattisesti RSS-syötteet ja valaisee RSS-kuvakkeen työkalurivillä. Kun napsautat kuvaketta kerran, voit esikatsella ja halutessasi tilata sivuston RSS-syötteen. Tämän jälkeen saat automaattisesti ilmoituksen, kun sivuston sisältöä päivitetään. Voit lukea RSS-syötteitä suoraan selaimessa, hakea tärkeitä aiheita ja suodattaa näkymää hakusanojen tai sivustokohtaisten luokkien perusteella.

SIVUN ZOOMAUS - Suurentamalla yksittäisten verkkosivujen tekstiä ja kuvia voit keskittyä tiettyyn sisältöön tai parantaa sivujen käytettävyyttä.