IE9 on ylivoimainen huijausten torjunnassa

NSS Labsin testeissä on tutkittu selainten kykyä torjua rikollisten huijausyrityksiä. Microsoftin Internet Explorer 9 oli täysin ylivoimainen. IE9 pystyi torjumaan melkein kaikki hyökkäykset. Google Chrome ja Firefox huomaavat hyökkäyksistä vain murto-osan.

NSS Labs on julkaissut tuoreimmat tutkimustulokset sivuillaan (pdf). Testeissä ei tarkasteltu esimerkiksi turva-aukkoja. Sen sijaan selvitettiin selainten kykyä estää huijauksia, joissa käyttäjiä yritetään petkuttaa lataamaan haitallista sisältöä. Tämä on nykyään yleisimpiä tapoja saada haittaohjelmatartunta internetissä.

Microsoftin Internet Explorerin tulos oli lähes täydellinen. IE9 sai kiinni 99,2 prosenttia uhkista. 96 prosenttia jäi kiinni SmartScreen-suodattimeen, joka varoittaa vaarallisista nettisivuista. Tekniikka löytyy sekä IE8- että IE9-selaimista.

Loput 3,2 prosenttia huijauksista huomattiin Application Reputation (sovellusten maine) -ominaisuudella, joka on Internet Explorer 9 -selaimen uutuus. Tekniikka varoittaa käyttäjiä epäilyttävistä latauksista.

Googlen torjunnassa melkoinen parannus
Google Chrome jäi kauas taakse, mutta selaimen suoritus parani huomattavasti. Viime vuoden testeissä (aiempi uutinen) Chrome löysi vain kolmisen prosenttia uhista. Nyt Chrome 12 nousi toiselle sijalle. Selain huomasi 13,2 prosenttia uhista.

Firefox 4:n ja Apple Safari 5:n tulos oli sama. Molemmat löysivät 7,6 prosenttia uhista. Firefoxin turvatekniikan teho on selvästi laskenut edelliskerran testeistä (tulos silloin yli 19 prosenttia). Operan tulos oli 6,1 prosenttia.

Lähde: Tietokone.fi