Mikä on IIS? 

Internet Information Services (joissakin tapauksissa myös Server tai System, lyhennettynä IIS) on Microsoftin kehittämä palvelinohjelmistokokonaisuus, joka on tarkoitettu käytettäväksi Windows-pohjaisissa palvelimissa. IIS on maailman toiseksi suosituin web-palvelinohjelmisto Apachen jälkeen, ja on tunnettu etenkin yritysjärjestelmissä.

Alun perin IIS toimitettiin Windows NT 4.0 mukana, ja myöhemmässä vaiheessa liitettiin osaksi Windows 2000, Windows XP Professional ja Windows Server 2003 -julkaisua ja Windows Vista-julkaisua. Versio 7.0 ei ole saatavilla kuin Windows Vistan yritysversioille ja Windows Server 2008:lle.

Nykyinen versio IIS 7.0 tarjoaa FTP, SMTP, NNTP ja HTTP/HTTPS palvelut. Varhaisemmat IIS:n versiot sisälsivät myös Gopher palvelinohjelmiston. IIS 5.1 on rajoitettu versio joka tukee vain yhtä web-sivua sekä rajoitettua määrää yhteydenottoja, ja se toimitetaan Windows XP Professionalin mukana. Windows Vistaa varten kehitettiin uusi versio, IIS 7.0 josta on poistettu yhteydenottojen määrän rajoitus ja siirrytty työperusteisiin rajoituksiin. Rajoitukseton versio toimitetaan Windows Server 2008:n mukana.

IIS on tukenut Active Server Pages (ASP) -teknologiaa versiosta 3.0 lähtien.