Windows 7 käyttäjätilien valvonta

Käyttäjätilien valvonta on Windowsin ominaisuus, joka auttaa sinua pitämään tietokoneen hallinnassasi ilmoittamalla sinulle, kun ohjelma tekee muutoksen, joka vaatii järjestelmänvalvojan oikeudet. Käyttäjätilien valvonta toimii säätämällä käyttäjätilisi oikeustasoa. Jos teet asioita, joita voit tehdä peruskäyttäjänä, kuten luet sähköpostia, kuuntelet musiikkia tai luot asiakirjoja, sinulla on peruskäyttäjän oikeudet, vaikka olisitkin kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana.

Käyttäjätilien valvonta huomauttaa, kun tietokoneeseesi ollaan tekemässä sellaisia muutoksia, jotka vaativat järjestelmänvalvojan oikeudet. Jos olet järjestelmänvalvoja, voit jatkaa valitsemalla Kyllä. Jos et ole järjestelmänvalvoja, jonkun tietokoneen käyttäjän, jolla on järjestelmänvalvojan käyttäjätili tietokoneessa, täytyy kirjoittaa salasana, jotta voit jatkaa. Jos annat luvan, saat väliaikaisesti järjestelmänvalvojan oikeudet kyseisen tehtävän tekemiseen ja tämän jälkeen oikeutesi palautetaan peruskäyttäjän tasolle. Vaikka käytätkin järjestelmänvalvojan tiliä, tietokoneeseen ei voida tehdä muutoksia tietämättäsi. Tämä estää haittaohjelmien ja vakoiluohjelmien asentamisen tai muutosten tekemisen tietokoneeseen.

Kun tehtävän suorittamiseen tarvitaan oikeus tai salasana, Käyttäjätilien valvonta ilmoittaa asiasta jollakin neljästä erilaisesta valintaikkunasta. Seuraavassa taulukossa kuvataan erityyppiset ilmoitukseen käytetyt valintaikkunat ja annetaan ohjeet siitä, kuinka niihin tulee vastata.

Lähde: Microsoft