Miten listautua hakukoneeseen

Listautuminen Googlen hakukoneeseen on yksi parhaista keinoista saada ilmaista trafiikkia sivustollesi. Tästä osiosta opit, miten hakukoneet käsittelevät ja arvioivat nettisivuja. Kun halutaan saada nettisivut näkymään Googlen haussa ensimmäisten joukossa - puhutaan hakukoneoptimoinnista.

 

Miten hakukoneet käsittelevät nettisivuja

Ennen kuin aloitat rakentaa nettisivuja, sinun pitää ymmärtää mitä hakukoneet käyttävät sivujen arvioimiseen. Vaikka listautuisit ensimmäisten joukossa, se ei tarkoita että saisit trafiikkia sivuillesi. 

Fakta on se, että monet hakukoneet käyttävät tiettyä "formulaa" johon on liitetty avainsanojen = keywords merkitys. IT kielellä formula olisi yhtä kuin algoritmi ja jokaisella hakukoneella on omansa. 

Tämä "maaginen" formula arvioi sivun otsikkoa, sivun sisältöä, linkkien määrää ja laatua, jotka on sijoitettu sivustollasi. 

Nettisivun kuvaus, määritetään seuraaviin osioihin. Title = Otsikko, Description = Kuvaus, Keyword = Avainsanat. Nettisivulla ne näyttäisivät tältä:

<head>

<title>Nettisivun otsikko</title>

<meta name="description" content="Kuvaus tulisi tähän.">

<meta name="keywords" content="avainsanat tähän pilkulla erotettuna">

</head>

Intenetin ehdottomasti kolme suurinta hakukonetta ovat Google, MSN ja Yahoo.

Miten listautua Googleen

Ohessa on kolme keinoa listautua Googleen. Muista, kaikista tärkeintä on nettisivun uniikki sisältö. 

1) Käy listaamassa nettisivusi täällä. The Open Directory - www.dmoz.org

 

Voi olla että menee viikkoja tai jopa kuukausia ennen kuin sivustoasi rekisteröidään. Muista, lähetä sivustosi URL osoite vain kerran hyväksyttäväksi ja odota kärsivällisesti.

Tällä taholla on omat kriteerinsä, jolla se hyväksyy uusia sivustoja. Pitää olla ehdottomasti uniikki sisältö, joka ei ole kopioitu muualta. Jos sivustosi koostu muutamsta sivusta, on hyvin todennäköistä että sinua ei listata.

Toinen tapa listuautua Googleen on käyttää sen omaa listautumispalvelua. Klikka tätä osoitetta http://www.google.com/addurl.html, lue ohjeet ja lisää url osoitteesti Googleen. Ohjeissa on mainita, että ihan jokaista sivustoa ei listata.

Kolmas keino on laittaa oman sivuston linkki muihin sivustoihin, jotka ovat jo listautuneena Googleen. Tämä ei välttämättä aina toimi, mutta ei haitaksikaan ole.

Miten listautua Yahoo:lle

Yahoolla on samalainen käytäntö kuin Googlellakin eli linkitys muille listatuille sivustoille. Voit myös rekisteröidä sivuston itse täältä https://siteexplorer.search.yahoo.com/submit