Ohessa on lyhyt katsaus nettisivujen luomiseen. Tälle sivulle listasin asioita joita vaaditaan ja joista on lähdettävä liikkeelle. Jos olet aloittelija ja HTML-koodi sinulle ei ole tuttua, niin listasin myös useita paikkoja, josta saa hyvännäköisiä nettisivuja ilmaiseksi! Toki joudut opiskelemaan HTML-kielen alkeita, jotta pystyt muokkaamaan sivuja omaan käyttöön.
Mitä tarvitaan?
1) Domain nimen, esim. sinunsivut.net. Täältä löydät ohjeet.
2) Webhotellin, täältä löytyy ohjeet.
Internetistä voi myös saada ilmaisia webhotelleja. Itse henkilökohtaisesti en tykkää niiden käytöstä, koska riippuen palveluntarjoajasta ne ovat epävakaita ja sivustosi osoitteeksi tulee aina olemaan esim. http://sinunsivit.palveluntarjoaja.com. Plus palveluntarjoajan mainokset tulevaan aina näkymään sivustollasi. Jos haluat käyttää ilmaista webhotellia, kirjoita Googleen hakusanaksi free web hosting
3) Tarvitset myös HTML-editorin, jolla voit muokata sivujasi. CoffeeCup & Adoben DreamWeaver ovat hyvin suosittuja editoreita.
Jos et halua opetalla koodausta, niin suosittelen käyttämään ilmaisia nettisivupohjia. Esim. täältä löydät suoraan muutamia vaihtoehtoja. Alkeet joudut opettelemaan, jotta pystyt muokkaamaan ne omaan käyttöösi.
Tarvittaessa autan nettisivujen käyttöönotossa, voit lähettää minulle kysymyksiä, yritän auttaa jos vaan pystyn. [email protected]
Muut nettisivujen ominaisuudet
Nettisivuihin on mahdollista ladata Flash pelejä, tehdä keskustelupalstoja tai chatteja. Jos haluat itsellesi keskustelufoorumin, niin mene tähän osoitteeseen http://www.phpbbsuomi.com ja hae sieltä ilmaisen koodin sivuillesi. Veikkaisin, että tämä on internetin suosituin ilmainen palveluntarjoaja.
Ulkoista koodaaminen
Jos et löydä millään tarvitsemasi koodia, voit tehdä koodamisen ulkoistamalla. Oheinen englanninkielinen portaali RentaCoder.com tarjoa koodareita sinulle palvelukseen. Sinun pitää vaan luoda itsellesi käyttäjätunnus, jättää työpyyntö ja määrittää tulevalle työlle hinta, jonka olet valmis maksamaan.
Tästä löydät internetin parhaita ohjelmointiin liittyviä sivustoja:
- W3Schools Online Opas – Täältä löytyy kaikkitarvittava
- Mikä on XML?
- Lyhyt johdatus SGML:ään – Jukka Korpela
- Mikä on RSS? – ja miltä se näyttää
- SGML / XML websivut – tietoa SGML-editoreista
- Extensible Markup Language (XML) – World Wide Web Consortium
Ohessa on muutamia asioita, joita kannattaa punnita ennen päätöksen tekoa. Tarkoitus ei ole mitenkään vähätellä niitä tahoa, jotka tarjoavat ilmaisia webhotelleja, vaan kertoa selkeitä etuja ja haittoja.