Ilmainen tietoturva Macille

Intego on kehittänyt pitkään tietoturvaohjelmia Macille. VirusBarrier Express on kotikäytössä ilmainen helppkäyttöinen virustorjuntaohjelma. 1.1-version myötä ohjelmaan saatavat viruskuvauspäivitykset ovat myös ilmaisia.

Tietoturvayhtiöt ovat tuoneet kilvan ohjelmiaan Macille. Intego houkuttelee kotikäyttäjiä ilmaisella VirusBarrier Expressillä, jonka voi ladata suoraan Mac App Storesta.

Ohjelma käynnistyy nopeasti ja sen käyttöliittymä on yksinkertainen ja varsin tyylikäs. Haittaohjelmia voidaan etsiä kolmella vaihtoehdolla. Nopea skannaus käy läpi vain osan tiedostoista, mutta tarkempaa määritystä ei kerrota. Täysi skannaus käy läpi koko kiintolevyn ja kolmas vaihtoehto on määrittää käsin tarkistettavat kohteet.

Ohjelmaan voidaan määrittää lisäksi skannauksen ulkopuolelle jätettävät kohteet ja ajastaa skannaus tapahtumaan vaikka viikoittain.

Skannaus tapahtuu nopeasti ja ilman suurempaa prosessorikuormitusta, mutta monista kilpailijoistaan poiketen VirusBarrier Express ei etsikään lainkaan Windows-haittaohjelmia. Integon logiikkana onkin myydä Mac App Storessa kuusi euroa maksavaa Plus-versiota, joka tunnistaa myös Windows-haittaohjelmat.

VirusBarrier Express on hyvin tehty ohjelma, mutta Windows-haittaohjelmien tunnistamisen puuttumisen takia se ei ole järkevin vaihtoehto koti-Macin tietoturvaohjelmaksi.

Ohjelman lataus tästä linkistä: http://itunes.apple.com/fi/app/virusbarrier-express/id411642093?mt=12

Lähde: Tietokone.fi