Mikä on Mega

Paljon kohua aiheuttanut uusi pilvipalvelu Mega on avannut ovensa. Suositun Megauploadin seuraaja helpottaa suurten tiedostojen jakamista huomattavasti.

Mega on rakennettu html5:llä, ja se toimii parhaiten Chromella, mistä muistutetaan, kun tiedostoa lähdetään lataamaan ensimmäistä kertaa palveluun. Palvelun kautta jaettavat tiedostot voidaan yksinkertaisesti vetää hiirellä selaimeen.

Ilmaisen tilin rekisteröityminen on nopea prosessi: nimen, sähköpostiosoitteen ja salasanan syöttäminen riittää. Megaan kuuluu peräti 50 gigaa ilmaista tallennustilaa. Tarjolla on lisäksi kolme Pro-vaihtoehtoa 9,99–29,99 euron kuukausihinnalla, joilla tallennustilan saa nostettua jopa neljään teraan.

Megan erikoisuus on tiedostojen salauksessa. Myös muissa pilvipalveluissa tiedostotot on salattuna, mutta Megassa käytetään selainpohjaista salaustekniikkaa, jossa salausavaimet ovat pelkästään palveluun rekisteröityneen hallussa, eikä Megan ylläpitäjät pääse purkamaan tiedostojen salausta.

Muista pilvipalveluista poiketen Mega toimii tietokoneessa pelkästän selaimella, mitään lisäohjelmia ei ole tarjolla ainakaan vielä.

Megan käyttöliittymä on selkeä, ja se toimii myös suomenkielisenä. Tiedostojen jakaminen tehdään napsauttamalla kansiota tai tiedostoa hiiren oikealla painikkeelle ja valitsemalla Jakaminen. Kansioon voidaan antaa myös kirjoitusoikeudet tai täydet oikeudet, joten Megaa voidaan hyödyntää myös tiimityöskentelyssä.

Mega on mielenkiintoinen tuttavuus pilvipalveluiden laajaan valikoimaan. Valtava tallennustila ja käytön helppous ovat sen parhaat aseet. Kysymysmerkkinä on palvelun toimivuus kovassa kuormituksessa. Testissä Mega toimi ajoittain hitaasti, mutta palvelu onkin kovilla sen suuren alkuryntäyksen takia.

https://mega.co.nz/

Lähde: Tietokone.fi