Mikä on Amazon? 

Amazon.com, Inc. on Yhdysvalloissa, Seattlessa toimiva verkkokauppa, joka aloitti kirjakauppana, mutta myy monenlaista muutakin tavaraa kuten CD- ja DVD-levyjä ja tietokoneohjelmia. Nykyisin Amazon.com tarjoaa kaikkiaan 40 eri tuoteluokkaa kirjoista koruihin. Yhtiö omistaa myös elokuvatietokanta IMDb:n. Amazon oli ensimmäisiä verkkokauppayhtiöitä. Sen tietokanta- ja palveluominaisuudet ovat olleet usein edelläkävijöitä ja mm "muut tätä tuotetta ostaneet ovat ostaneet myös nämä tuotteet" -ominaisuus on peräisin Amazon.comilta.

Historia

Jeff Bezos perusti yhtiön 1994, jolloin se oli nimeltään Cadabra.com. Nimestä luovuttiin pian, sillä se muistutti liikaa englanninkielistä sanaa raadolle ('cadaver'). Amazon.com aloitti liiketoimintansa heinäkuussa 1995.

Amazonin liikestrategia oli poikkeava: yhtiö ei olettanut saavuttavansa voittoa ensimmäiseen neljään tai viiteen vuoteen. Amazon kasvatti liiketoimintaansa tasaiseen tahtiin, ja vasta IT-kuplan puhjettua yhtiö alkoi tuottaa voittoa. Amazonin koko liiketoiminta ei ole aivan vielä pystynyt kääntämään alkuvuosien tappioita voitoksi, ja vuonna 2009 yhtiön koko liiketoiminta oli 172 miljoonaa dollaria tappiolla. Vuoden 2006 vastaava luku oli $1,8 miljardia, ja odotettavaa on, että vuoden 2010 tuottojen jälkeen luku on positiivinen.

Yhdysvaltalainen Time-lehti nimitti Bezos’n 1999 Vuoden henkilöksi tunnustuksena yhtiön saavutuksista verkkokaupankäynnin yleistymisessä.

Amazon.com palveluun tästä linkistä