Mikä on Skype? 

Skype on Skype Limited -yrityksen tekemä Internetin verkkopuheluihin tarkoitettu ilmainen sovellus, jolla on 338 000 000 käyttäjää. Skype käyttää omaa suljettua protokollaansa, eli se ei ole yhteensopiva muiden verkkopuheluohjelmien kanssa.

Skypen käyttäjät pystyvät ohjelman avulla internetin kautta keskustelemaan keskenään maksutta, sekä maksusta soittamaan yleisen puhelinverkon puhelimiin. Toiminnot vastaavat niitä, joita monet muutkin verkkopuheluohjelmat tarjoavat.

Skype-ohjelma on pääasiassa tarkoitettu kahden henkilön välisiin puheluihin, mutta periaatteessa konferenssipuhelun avulla mukana voi olla jopa yhdeksän samanaikaista keskustelijaa. Lisäksi käyttäjät pystyvät lähettämään toisilleen pikaviestejä ja tiedostoja. Skype-ohjelmalla voidaan myös käydä videopuheluita (Skypen versiosta 2.0 lähtien). Ennen tätä videopuheluihin on voinut käyttää kolmansien osapuolien ohjelmia, kuten Spontanian Video4Skypeä.

Skypen järjestelmä on saavuttanut suuren yleisön joukossa varsin hyvän maineen, koska se on helppokäyttöinen, toimii erilaisten verkkoyhteyksien takaa ja toimii palomuureista riippumatta.