Mikä on Twitter? 

Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä Internetissä. Tekstipohjaiset viestit eli twiitit, englanniksi tweet, voivat sisältää korkeintaan 140 merkkiä. Käyttäjien on mahdollista lähettää ja vastaanottaa päivityksiä Twitter-websivuston kautta, tekstiviesteinä, RSS-syötteenä tai erilaisten sovellusten kautta. Palvelun käyttö Internetissä on maksutonta.

Twitterin kehitys aloitettiin keväällä 2006 ja palvelu julkaistiin heinäkuussa 2006. Twitteriin kuuluvat myös verkkosivut TwitPic ja TwitVid. Lisäksi Twitter omistaa tietokoneella käytettävän twitter-sovelluksen nimeltä TweetDeck.

Suosio

Sivuston käyttäjämääristä on vaihtelevia arvioita, sillä yhtiö ei julkaise aktiivisten käyttäjätiliensä lukumäärää. Marraskuussa 2008 Jeremiah Owyang Forrester Research -yhtiöstä arvioi, että Twitterillä on 4–5 miljoonaa käyttäjää. Helmikuussa 2009 Twitter rankattiin Compete.comin blogimerkinnässä kolmanneksi suurimmaksi yhteisöpalveluksi Facebookin ja Myspacen jälkeen, ja sivuston kuukausittaisten yksittäisten vierailijoitten määräksi arvioitiin noin kuusi miljoonaa ja käyntien määräksi 55 miljoonaa. Huhtikuussa 2010 käyttäjien määräksi arvioitiin 105 miljoonaa[5] ja maaliskuussa 2011 jo hieman yli 200 miljoonaa. Twitterin seuratuin henkilö on amerikkalainen laulaja Lady Gaga. Gagaa seuraa melkein 13 miljoonaa ihmistä. Muita Twitterin paljon seurattuja käyttäjiä ovat muun muassa Britney Spears, Ashton Kutcher, Justin Bieber ja Barack Obama.

Twitteriin tästä linkistä