Mikä on RSS?

RSS-syötteellä (Rich Site Summary; Really Simple Syndication) tarkoitetaan otsikkovirtaa, jolla voidaan kertoa ulkoisen tai sisäisen www-palvelun muutoksista. Otsikkosyöte on kaikin puolin helpoin tapa tutustua Web 2.0:aan ja alkaa hyödyntää konseptin mahdollisuuksia.
Kotimainen Ampparit.com-palvelu tarjoaa lähes sata reaaliaikaista ja kotimaista uutisotsikkovirtaa niin valtakunnan mediasta, erikoislehdistä kuin verkkojulkaisuistakin. Jo yksistään palvelun avaussivulle saavuttaessa voidaan nähdään otsikkosyötteiden etu verrattuna siihen, että kävisi jatkuvasti katsomassa vaikkapa parinkymmenen www-palvelun avausnäkymää. Käyttäjä näkee nopeasti uusimmat ja suosituimmat uutisotsikot kaikista näistä lähteistä tai voi valita haluamansa lähteet.

Otsikkosyöte hyödyttää sekä sisällöntuottajaa että lukijaa. Syötteen avulla sisällöntuottaja tarjoaa kiinnostuneille vastaanottajille erittäin kätevän tavan ajantasaiseen informaatioon eikä lukijalla kulu aikaa vieraillessa jatkuvasti itse www-palvelussa tarkistamassa uusimpia uutisia. Otsikkosyötteistä onkin todettu, että aiemmin internetin käyttäjä meni uutisten luo, mutta nyt uutiset tulevat niistä kiinnostuneen käyttäjän luokse.

HTML Comment Box is loading comments...