Rikollisten työkalu: massoittain mikroblogeja 

Tavalliset nettikäyttäjät eivät ole ainoita, jotka innostuvat ilmaisista nettipalveluista. Myös rikolliset ovat alkaneet käyttää ilmaisia palveluja, joskin he käyttävät niitä hyökkäyksiin. Hämärämiehet ovat perustaneet massiiviset määrät vaarallisia mikroblogeja Twitter-palveluun.

Suosittuun Twitter-palveluun on perustettu suuret määrät uusia mikroblogeja. Blogeja perustavat rikollisten automaattiset ohjelmat, ja blogeihin laitetaan hyökkäyksiä.

Uudet mikroblogit näyttävät uskottavilta, kertoo F-Secure. Blogeissa käytetään vaihtelevia käyttäjänimiä, jotka ovat usein saksalaisia. Myös henkilön kotipaikka vaihtelee, ja se on useimmiten yhdysvaltalainen kaupunki. Blogeihin lisätään automaattisesti erilaisia taustakuvia Twitterin valikoimista aidon vaikutelman lisäämiseksi.

Blogin linkki on vaarallinen

Rikolliset lähettävät blogeihin automaattisesti viestejä, joissa on hyökkäys. Alussa on teksti, jostain houkuttelevasta aiheesta. Perässä on linkki, joka vie tietenkin rikollisten hyökkäyssivulle.

Linkin takaa löytyy tyypillisesti sivusto, joka yrittää huijata käyttäjän ostamaan huijausvirustorjuntaa. Sivuilla väitetään, että koneella on haittaohjelmia, ja lääkkeeksi neuvotaan lataamaan tietoturvaohjelma. Sekä virustartunnat että torjuntaohjelmat ovat huijausta.

Lähde: Tietokone.fi