Mikä on Netflix?

Netflix on tilausvideopalvelua tarjoava yritys. Yritys toimittaa elokuvia ja televisiosarjoja Internetin välityksellä videotiedostoina vastaanottajalle. Yritys on perustettu Yhdysvalloissa ja toimii myös Suomessa, Kanadassa, Karibialla, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa. Yritys ilmoitti aloittavansa toiminnan Pohjoismaissa vuoden 2012 loppuun mennessä.

Huhtikuussa 2011 Netflix ilmoitti, että sillä on 23,6 miljoonaa tilaajaa Yhdysvalloissa ja yli 26 miljoonaa maailmanlaajuisesti.

Netflix aloitti toimintansa Suomessa 18. lokakuuta 2012. Palvelun valikoima on Suomessa toistaiseksi suppea. Netflixin kuukausimaksu on 7,99 euroa. 19. lokakuuta uutisoitiin, että Netflix käyttää luvattomasti osassa tarjonnastaan vapaaehtoisvoimin tehtyjä DivX Finland -yhteisön tekstityksiä. Yhteisön tekemät käännökset ovat lisäksi tekijänoikeudellisesti kyseenalaisia. Netflix lupasi poistaa palvelustaan nimikkeet, joissa kyseisen yhteisön tekstityksiä on käytetty.

Netflix toimii seuraavilla: SmartTV, Windows Phone, Android, iOS, PC, Windows 8, Nintendo Wii, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita, Nintendo 3DS ja Mac.

Netflix on listattu NASDAQiin.

Kotisivu: https://www.netflix.com