Netti aiheuttaa stressiä monelle 

Netinkäyttäjältä nousee savu korvista, jos sivut eivät toimi jouheasti. CA:n teettämän tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista kuluttajista syyttää verkkosivujen omistavia yhtiötä "nettistressin" aiheuttamisesta. Yleisimmäksi syyksi vaivaan nimetään hitaasti latautuvat sivut.

Latautumisen hitaus on syissä selkeästi omaa luokkaansa, sen mainitsee 62 prosenttia "potilaista". Sivustojen vaikeaselkoisuus stressaa 17 prosenttia vastaajista ja niiden virheilmoitukset 12 prosenttia.

Kärsivällisyys voi olla hyve, mutta se ei ole netinkäyttäjille ominainen luonteenpiirre. Joka kolmas vastaaja kertoo antavansa verkkosivulle korkeintaan 10 sekuntia aikaa toimia, sitten mennään muualle.

Nettikauppiaalla ei ole helppoa

Nettikaupan kannalta on siis elintärkeää, että sen sivut toimivat hyvin. Tutkimuksen mukaan 21 prosenttia vastaajista siirtyy kilpailijan verkkosivuille heti, kun palvelussa ilmenee ongelmia ja 11 prosenttia hylkää ostoksen tekemisen kokonaan.

Kauppiaan kannalta on huolestuttavaa, että asiakas äänestää näin herkästi hiirellään eikä anna edes mahdollisuutta paikata tilannetta. Vain 8 prosenttia verkkopalvelun käyttäjistä ottaa yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun ilmoittaakseen sivuston ongelmista.

Palvelujen sijaan uskotaan korjautuvan itsekseen ja nopeasti sittenkin. Lähes puolet vastaajista odottaa, että palvelussa oleva vika on korjattu tunnin kuluessa. 13 prosenttia pitää 10 minuuttia todennäköisenä korjausaikana

Lähde: Tietokone.fi