Ohjelmien päivitykset hallintaan

Internetin arkipäiväistymisen myötä ohjelmien ja käyttöjärjestelmien tietoturva-aukot ovat nousseet merkittäväksi uhaksi. Tietoturvareikiä käytetään hyväksi jatkuvasti, ja haavoittuneen ohjelman kautta koneeseen voi päästä jopa mato tai troijalainen.

Ohjelmien tekijät julkaisevat ansiokkaasti päivityksiä ongelmiin. Valitettavasti kaikki ohjelmat eivät vielä käytä automaattista päivitystä, jolloin päivittäminen jää käyttäjän vastuulle. 

Tuoreiden versioiden metsästäminen on työlästä, joten usein järjestelmästä paljastuu useita vanhoja ohjelmia. Ne saattavat sisältää pahoja tietoturva-aukkoja.

Software Update Monitor (Sumo) on loistava työkalu ohjelmien versioiden tarkkailuun. Sumo tarkistaa asennetut ohjelmat ja varmistaa onko niihin uusia päivityksiä. Sumo kertoo myös, korjaako saatavilla oleva päivitys tietoturva-aukkoja, ja onko asentaminen tärkeää.

Ohjelman normaali versio sisältää ohjelman kehitystyön rahoittamiseksi suunnitellun adware-lisäosan. Sumo on saatavilla myös ilman mainospalikkaa niin kutsuttuna RK-versiona, joka on ladattavissa ohjelman tekijän kotisivulta.

Sumo on helppokäyttöinen ja havainnollinen ohjelma. Sen avulla on helppo pysyä selvillä ohjelmien päivitystarpeesta. Käyttäjän on mahdollista myös opettaa ohjelmalle niitä sovelluksiaan, joiden uusista versioista ei tarvitse ilmoittaa.

Ohejelman kotisivut tästä ja lataus tästä

Lähde: Tietokone.fi