HAITTAOHJELMIEN POISTOTYÖKALU

Microsoft Windows Haittaohjelmien poistotyökalu tarkistaa, ettei Windows XP-, Windows 2000- ja Windows Server 2003 -tietokoneissa ole tiettyjä yleisiä haittaohjelmia, kuten esimerkiksi Blaster, Sasser tai Mydoom, ja auttaa poistamaan mahdollisesti löytyvät haitat. Tarkistuksen ja poiston päätteeksi näkyviin tulee raportti, jossa kerrotaan, mitä haittaohjelmia on mahdollisesti löytynyt ja poistettu.

Microsoft julkistaa työkalusta päivitetyn version joka kuun toisena tiistaina, sekä tarvittaessa vastaamaan tietoturvauhkiin. Työkalun voi ladata Microsoft Update-, Windows Update- ja Microsoft Download Center -sivustoista.

Huom. Microsoft Update- ja Windows Update -sivustoilta saatavissa oleva versio työkalusta toimii taustalla ja ilmoittaa, jos haittaohjelmia löytyy. Jos haluat käyttää työkalua useammin kuin kerran kuussa, käytä tällä sivulla olevaa versiota tai asenna se Download Centeristä.

Koska saattaa olla, että tietokone näyttää toimivan oikein myös haittaohjelmien vaikutuksen alaisena, Microsoft suosittelee tämän työkalun käyttämistä myös silloin, kun tietokone vaikuttaa olevan kunnossa. Kone kannattaa lisäksi suojata muilta haittaohjelmilta ajan tasalla olevan virustentorjuntaohjelmiston avulla.

Siirry suoraan lataussivulle »