Puheentunnistus suomeksi

Puheentunnistus on tekniikan kehittymisen ansiosta siirtymässä tiedefantasiasta käytännön arkielämään. Esimerkiksi älypuhelimia voi jo käskyttää puheella melko hyvin. 

Toistaiseksi suurin osa laitteista on tukenut vain englannin kieltä, mutta myös suomenkielistä puhetta tunnistavia ohjelmia on saatu markkinoille.

Dragon Dictation on Applen iOS-käyttöjärjestelmälle saatavissa oleva ilmainen puheentunnistusapuohjelma. Valtakielien lisäksi se tukee suomea.

Ohjelman käyttö on erittäin yksinkertaista: nauhoituksen aloittaminen valitaan kosketusnäytöltä, jonka jälkeen aloitetaan sanelu. Lopetuksen jälkeen nauhoitus pysäytetään ja ohjelma miettii hetken muuttaen sanat kirjoitukseksi.Ohjelma ymmärtää suomea hämmästyttävän hyvin. Taustamelu ja esimerkiksi iPhonen tai iPadin muovisuoja tuntuvat vaikeuttavan tunnistusta. Ohjelman tekijät suosittavat käyttämään erillisiä mikrofonilla varustettuja kuulokkeita.

Muistiinpanojen teon lisäksi ohjelmalla voi sanella myös esimerkiksi sähköpostin tai Facebook- ja Twitter-päivityksen. Pitkän tekstin tuottaminen ilman virheitä on ohjelmalla vaikeaa, mutta erityisesti kirjakielisiä saneluita Dictation tunnistaa hämmästyttävän hyvin.

Voit ladata ohjelman Applen App Storesta tai suoraan tästä linkistä.

Lähde: Tietokone.fi