Esittelyssä Microsoftin SkyDrive

Kun tallennat minkä tahansa tiedoston ilmaiseen SkyDriveen, ne ovat automaattisesti käytettävissä puhelimessa ja tietokoneissa. Synkronointia tai kaapeleita ei tarvita. Kun käytät SkyDriveä, tärkeät asiakirjasi, muistiinpanosi, valokuvasi ja videosi ovat aina mukanasi.

SkyDrive toimii laitteissa ilmaisen ladattavan tiedoston avulla. Voit myös kirjautua sisään osoitteessa SkyDrive.com, niin pääset käyttämään tiedostojasi.

Käytä tiedostoja PC- tai Macintosh-tietokoneilla

SkyDriven avulla voit tallentaa tiedostosi turvallisesti ja käyttää niitä kaikista laitteistasi, mukaan lukien PC:stäsi, puhelimestasi, Macistasi tai iPadistasi. Sinun ei koskaan tarvitse huolehtia jonkin tiedoston unohtamisesta kotiin tai töihin, koska uusimmat versiot ovat aina automaattisesti käytettävissäsi.

Kun lataat SkyDriven PC- tai Mac-tietokoneeseesi, SkyDrive-kansio luodaan automaattisesti työpöydällesi. Mikä tahansa tähän kansioon sijoittamasi tiedosto tai valokuva synkronoidaan automaattisesti muihin laitteisiisi, joissa on SkyDrive.

Jos haluat tehdä tämän, lataa SkyDrive kaikkiin tietokoneisiisi. Aloita asennus valitsemalla Suorita ja etene sitten ohjatussa asennuksessa valitsemalla Seuraava.

Voit tietysti edelleen päästä käsiksi tiedostoihisi milloin tahansa mistä tahansa tietokoneesta kirjautumalla sisään osoitteessa SkyDrive.com.

Tiedostot puhelimessasi ja taulutietokoneessasi

Käytä puhelimellasi tai taulutietokoneellasi tiedostoja ja valokuvia, jotka olet tallentanut SkyDriveen: sinun tarvitsee vain ladata sovellus laitettasi varten.

Nouda Windows-PC:si tiedostot mistä käsin tahansa

Unohditko kopioida jotakin SkyDrive-kansioosi? Ei ongelmaa! Kunhan PC:ssäsi, jossa tiedosto on, on käynnissä SkyDrive, voit käyttää mitä tahansa tarvitsemaasi tiedostoa mistä käsin tahansa. Toimi seuraavasti:

  1. Lataa Windowsin SkyDrive.

  2. Varmista, että jätät asennuksen aikana Hae tiedostosi mistä tahansa -valintaruudun valituksi. (Voit myös valita sen myöhemmin napsauttamalla SkyDrive-kuvaketta (SkyDrive-kuvake) tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevalla ilmoitusalueella ja valitsemalla Asetukset. Valitse Yleiset-välilehden Hae tiedostot -kohdassa Haluan käyttää tämän tietokoneen tiedostoja muissa laitteissani ja valitse sitten OK.)
  3. Avaa selain ja kirjaudu sisään osoitteessa SkyDrive.com.

  4. PC:si, joissa on asennettuna Windowsin SkyDrive, näkyvät Tietokoneet-valikossa. Valitse tietokone, jossa on haluamasi tiedosto, niin voit tarkastella unohtamaasi tiedostoa tai tulostaa tai ladata sen.

Itse asiassa voit selata tiedostoja samalla tavalla kuin jos olisit istumassa kyseisen PC:n edessä. Haluatko näyttää jollekin jonkin koti-PC:ssäsi olevan valokuvan? Voit katsella kyseisen PC:n valokuvien diaesityksiä ja videoita millä tahansa selaimella mistä tahansa tietokoneesta.

Turvallinen tallennustila

Saat 7 Gt ilmaista tallennustilaa SkyDriven kanssa. Se riittää yli 20 000 Office-tiedostolle tai 7 000 valokuvalle. Useimmille tämä tila on enemmän kuin riittävä. Jos 7 Gt ei kuitenkaan riitä sinulle, voit lisätä tallennustilaa entisestäänkin pientä vuosimaksua vastaan.

SkyDriveen tallentamasi tiedostot ja valokuvat on suojattu ensiluokkaisilla suojausominaisuuksilla, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

  • SSL (Secure Sockets Layer), joka suojaa tiedostosi, kun lataat niitä palvelimeen tai palvelimesta

  • palvelinten kehittyneet fyysiset ja elektroniset suojausmenetelmät, jotka pitävät tiedostosi turvassa

  • kunkin tiedoston useat kopiot, jotka on tallennettu eri palvelimiin sekä eri kiintolevyille ja jotka auttavat suojaamaan tietojasi laitteistovikojen ilmetessä.

Voit auttaa tehostamaan SkyDrive-tilisi turvallisuutta luomalla vahvan salasanan ja lisäämällä SkyDrive-tiliisi yhden tai useamman henkilöllisyyden todistustavan. Tarkista salasanasi vahvuus nyt. Lisäämällä henkilöllisyyden todistustavan tietosi pysyvät suojattuina ja vain sinun käytettävissäsi siinäkin tilanteessa, että unohdat salasanasi tai tietokoneesi tai puhelimesi hukkuu tai varastetaan.

Lähde: Microsoft