ROSKAPOSTIN SUODATUS

Esittelyssä Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelman roskapostisuodatin

Yksi Thunderbirdin parhaista ominaisuuksista on roskapostin suodatin. Thunderbirdissä on sisäänrakennettu suodatin, jota voidaan säätää ja sovittaa mieleiseksesi. Thunderbird pitää aluksi opettaa tunnistamaan roskapostit vastaanotettujen viestien joukosta. Voit ehkä joutua harjoittamaan ohjelmaa noin viikon tai kaksi sen suhteen mikä on roskapostia ja mikä ei - mutta se on sen arvoista.

Ensiksi sinun täytyy paikallistaa asetuspaneeli roskapostin suodattimelle valitsemalla Työkalut > Roskapostiasetukset, joka avaa alla olevan ikkunan:

Voit siis määritellä hyvin pitkälle itse sitä miten roskapostia käsitellään, ja miltä lähettäjiltä (osoitekirjasta) tulleita viestejä ei missään tapauksessa merkitä roskapostiksi. Voit valita mitä tiliä roskapostiasetukset koskevat, sillä jotkut tilit vaativat omat suodatinasetuksensa. Avaa seuraavaksi välilehti napsauttamalla Mukautuva suodatin -kohtaa.

Jos roskapostin suodatus on oletuksena poissa päältä, sinun tulee lisätä rasti kohtaan "Ota roskapostin mukautuva tunnistus käyttöön". Mukautuva suodatus on erittäin tehokas keino suodattaa roskaposti oikeasta postista. Muista kuitenkin, että jotta suodatin toimisi tehokkaasti, on väärin roskapostiksi ja oikein roskapostiksi tulkitut viestit luokiteltava oikein. Jos taas nollaat harjoitustiedot joudut harjoittamaan suodattimen uudestaan.