Verkkokaupan tietosuoja

Suomessa toimivien kauppiaiden kanssa asioidessasi tietosuojaan liittyvät oikeutesi ovat selkeät, ja ongelmatilanteissa saat apua tietosuojavaltuutetun toimistosta. Sinulla on seuraavat oikeudet: tiedonsaantioikeus, tarkastusoikeus, oikeus saada tietosi korjatuksi sekä kielto-oikeus.

Tiedonsaantioikeus merkitsee sitä, että rekisterinpitäjä eli verkkokauppa on velvollinen antamaan tietoja henkilötietojesi käsittelystä. Sinulla on oikeus tietää mitä tietoja kerätään, kuka käsittelee henkilötietojasi, missä tarkoituksessa se tapahtuu, mitkä ovat rekisterin suojauksen periaatteet, luovutetaanko tietoja EU:n ulkopuolelle ja miten voit tarkistaa tai korjata omat tietosi tai kieltää niiden käytön. Nämä asiat tulee löytyä verkkokaupan rekisteriselosteesta. Voit selvittää asiat myös ottamalla yhteyttä kauppiaaseen.

Sinulla on oikeus käyttää tarkastusoikeuttahalutessasi tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu eri rekistereihin. Esitä tarkastuspyyntö suoraan rekisterinpitäjälle eli verkkokaupalle. Sinulla on oikeus saada tieto korjatuksi eli oikeus vaatia rekisterinpitäjää korjaamaan rekisterissä oleva virheellinen tieto. Kielto-oikeudenmukaan voit kieltää tietojesi käytön suoramainontaan, etämyyntiin tai muuhun markkinointiin, markkina- ja mielipidetutkimuksiin sekä henkilömatrikkelia tai sukututkimusta varten. Ilmoita kiellosta rekisterinpitäjälle.

Lähde: www.tieke.fi