Windows 7 toimintokeskus

Toimintokeskus tarkistaa useita tietokoneen suojaukseen ja ylläpitoon liittyviä kohteita, jotka auttavat ilmaisemaan tietokoneen yleisen suorituskyvyn.

Kun tarkkaillun kohteen tila muuttuu (esimerkiksi virustentorjuntaohjelmisto vanhentuu), Toimintokeskus tuo näyttöön sanoman tehtäväpalkinilmaisinalueelle, Toimintokeskuksen kohteen tilan väri vaihtuu ilmaisemaan sanoman tärkeyden ja toimintoa suositellaan.

Toimintokeskuksen tarkistamien kohteiden muuttaminen:

Avaa Toimintokeskus napsauttamalla Käynnistä-painiketta , napsauttamalla Ohjauspaneeli ja valitsemalla sitten Järjestelmä ja suojaus -kohdasta Tarkista tietokoneen tila.

Valitse Muuta Toimintokeskuksen asetuksia.

Valitse kohteen valintaruutu, jos haluat Toimintokeskuksen tarkistavan kohteen muutokset tai ongelmat, tai poista valintaruudun valinta, jos haluat, että kyseistä kohdetta ei enää tarkisteta.

Valitse OK.

Jos haluat seurata jotakin kohdetta itse (esimerkiksi käyttää jotakin muuta varmuuskopiointiohjelmaa kuin sitä ohjelmaa, joka sisältyy Windowsiin, tai varmuuskopioida tiedostosi manuaalisesti), etkä halua nähdä ilmoituksia sen tilasta, voit poistaa kohteen ilmoitukset käytöstä.

Kun poistat kohteen valintaruudun valinnan Muuta Toimintokeskuksen asetuksia -sivulla, et saa sanomia, etkä näe kohteen tilaa Toimintokeskuksessa. Microsoft suosittelee kaikkien luettelossa olevien kohteiden tilan tarkistamista, sillä monet kohteista voivat varoittaa tietoturvaongelmista.

Jos kuitenkin päätät poistaa käytöstä jonkin kohteen sanomat, voit aina ottaa sanomat uudelleen käyttöön. Valitse kohteen valintaruutu Muuta Toimintokeskuksen asetuksia -sivulla ja valitse sitten OK. Voit myös napsauttaa pääsivulla kohteen vieressä olevaa Ota kohdetta koskevat sanomat käyttöön -linkkiä.

Lähde: Microsoft