Tietoturvayhtiö: ”Turvallisia laitteita ei ole”

Nykyiset haittaohjelmat ovat monimutkaisia, niitä on kaikkialla ja usein niiden torjuminen on vaikeaa, tietoturvayhtiö Sophos varoittaa uhkaraportissaan. Sen mukaan turvallisia laitteita ei enää ole, vaikka etenkin Mac-käyttäjät uskovat olevansa suojassa pahalta maailmalta.

Haittaohjelmat pääsevät käsiksi dataasi, vaikka mobiililaitteessa tai Macissa, Sophos vakuuttaa. Se tilastoikin tälle vuodelle ensimmäisen varsinaisen Mac-haittaohjelmahyökkäyksen.

Ylipäänsä haittaohjelmia liikkuu kaiken aikaa enemmän. Sophoksen laskurin mukaan uusia sellaisia on tämän vuoden alkupuoliskolla pullahtanut esiin 150 000 kappaleen päivävauhdilla – lähes kaksi uutta riesaa sekunnissa. Määrä on 60 prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Haitalliseksi luokiteltavia web-osoitteita on tullut esiin niitäkin 19 000 kappaleen päivävauhdilla. Peräti 80 prosenttia niistä on ollut alun perin aivan kunniallisia sivuja, joita rikolliset ovat sormeilleet tai kaapanneet omiin tarkoituksiinsa.

Tälle vuodelle leimaa-antavaksi ilmiöksi Sophos nostaa hyökkäykset, joilla on sekä kaadettu palveluja että varastettu valtavia määriä esimerkiksi käyttäjätietoja. Tunnetuin uhri lienee Sony.

Lähde: Tietokone.fi