Twitterin tunnuksia kalastellaan

Mikroblogipalvelu Twitterissä kiertää viestejä joissa kysellään "Did you see this pic of you?". Viestin liitteenä on lyhytlinkki, jota klikkaamalla käyttäjä päätyy sivustolle, joka näyttää erehdyttävästi Twitterin omilta sivuilta. Osoitepalkista kuitenkin voi huomata, ettei selain ole enää Twitterin omilla sivuilla. Kalasteluviestit ovat kiertäneet Twitterissä jo useiden päivien ajan.

Jos käyttäjä on antanut kirjautumistietonsa sivustolle, kannattaa salasana käydä vaihtamassa välittömästi. Vietyjä kirjautumistietoja voidaan käyttää vastaavien viestien lähettämiseen muille Twitterin käyttäjille. On myöskin mahdollista, että myöhemmin lyhytlinkkiä klikkaavan käyttäjälle koneelle yritetään tartuttaa haittaohjelma.

Vastaavanlaiset huijausyritykset ovat varsin yleisiä sosiaalisessa mediassa. Usein klikkauksilla yritetään kuitenkin ohjata käyttäjä asentamaan jotain, esimerkiksi Facebookin sovellus tai antamaan urkintasivustolle oikeuden käyttää palveluun tallennettuja yhteystietoja.