Valokuvat helposti nettiin 

Ohessa on viisi hyvää kuvapalvelua, jolla voit ladata valokuvat nettialbumiin sukulaisten ja ystävien nähtäviksi.

 

Mikä: Valokuvien ja videoiden jakopalvelu. Palvelun tuottaa Yahoo! Inc., Yhdysvallat. Osoite: flickr.com. Kenelle: Sosiaalisen median aktiivikäyttäjille. Kielet: Englannin lisäksi yhdeksän muuta, ei suomea. Hinta: Perusverio 0 $, Pro 25 $ vuodessa. Toimii: Selaimella. Kuvien lataus: Selaimella, sähköpostilla tai Flickr Uploadr- ohjelmalla, joka on saatavilla Windowsille ja Macille. Rajoitukset: Ilmaistunnuksella korkaintaan 300 megatavua uusia kuvia kuukaudessa, yksittäisen valokuvan suurin sallittu korkeus 1024 tai leveys 1280 kuvapistettä. Vain viimeisimmät 200 kuvaa näkyvät. Yksityisyys: Yksityiset, omille Flickr-kamuille näkyvät ja julkiset albuumit.

Mikä: Valikuva-albumien tuotano- ja julkaisujärjestelmä Jalbun AB:ltä Ruotsista. Osoite: jalbum.net/fi. Kenelle: Jos haluat olla itsenäinen, sitoutumaton ja vapaa liikkumaan tallennuspalvelusta toiseen. Kielet: Suomi, ruotsi, englanti ja 11 muuta. Hinta: Free 0 €, Standard 19 €, Pro 29 €. Verkkotallennustilan hinta: 30 päivän kokeilu 0 €, oman verkkotilan käyttö 0 €, Premium 4 Gt 2 €/kk tai Power 40 Gt 4 €/kk. Toimii: Selaimessa tai työpöytäsovelluksena Windowsissa, Linuxissa Macissä sekä iPhonessa ja iPadissa. Kuvien lataus: Selaimella, Jalbum-ohjelmalla tai sftp-ohjelmalla. Yksityisyys: Salasanalla jalbub.netistä avautuvat, linkillä avautuvat ja julkiset albumit.

Mikä: Suomalainen verkkopalvelu valokuvien ja videoiden jakamiseen ja kuvablogien pitoon. Palvelun tuottaa suomalainen Mediadrive Oy. Osoite: kuvat.fi. Kenelle: Suomalaista palvelua kaipaaville. Kuvabloggaajille. Kielet: Suomi ja englanti. Hinta: Yksityiskäyttäjille 3 €/kk, 50 Gt levytilaa. Toimii: Selaimessa sekä älypuhelimisse Android-, iPhone- ja Windows Mobile mobiiliohjelmalla. Kuvien lataus: Selaimella tai ftp-ohjelmalla. Yksityisyys: Yksityiset, salasanalla avautuvat ja julkiset albumit.

Mikä: Verkkopalvelu valokuvien jakamiseen. Yhdysvaltalainen. Osoite: photobucket.com. Kenelle: Etenkin älypuhelinten käyttäjille. Hinta: Ilmainen tai Pro-tili 25 € vuodessa. Kielet: Englanti. Toimii: Selaimessa ja älypuhelimessa. Kuvien lataus: Selaimella, Macin iPhoto-lisäkkeellä, Snapbucket-appsilla tai mobiiliohjelmalla Andoidissa, iPhonessa, iPadissa, Blackberryssa tai Windows Phone 7:ssä. Pro-tilin haltija voi ladata kuvia myös ftp:llä. Rajoitukset: Ilmaistunnuksella yksittäisen valokuvan sallittu tarkkuus on 2048x1536 kuvapistetä ja suurin sallittu tiedostokoko on 1 megatavu. Yksityisyys: Yksityiset, salasanalla avautuvat ja julkiset albumit.

Mikä: Valokuvien jakopalvelu Googlelta, joka toimii kätevästi yhteen Googlen Picasa-kuvankäsittelyohjelman ja Google+ -palvelun kanssa. Osoite: picasaweb.google.fi. Kenelle: Kaikille, etenkin ryhmäalbumeja kaipaaville. Kielet: Suomi, ruotsi, englanti ja 35 muuta. Hinta: 1 Gt tilaa 0 $, lisätila 0,60 $/Gt/vuosi. Toimii: Selaimessa sekä Picasa-kuvankäsittelyohjelmassa, joka on saatavilla ilmaiseksi Windowsille ja Macille. Kuvien lataus: Selaimella, Picasa-ohjelmalla, sähköpostilla tai Macin iPhoto-lisäkkeellä, Linuxissa esimerkiksi Shotwell-ohjelmalla. Yksityisyys: Yksityiset, haluamallesi Google-tunnukselle avautuvat, linkillä avautuvat ja julkiset albumit.

Lähde: Mikrobitti