5 tapaa välttää pikaviestiviruksen

Voit suojautua pikaviestiviruksilta perusvarotoimilla. Jos tiedät, miten suojautua sähköpostiviruksilta, tunnet myös useimpien pikaviestivirusten torjuntakeinot.

1.

Ole varovainen linkkien ja tiedostojen kanssa pikaviestinnässä. Älä koskaan avaa, hyväksy tai lataa tuntemattomalta lähettäjältä tullutta linkkiä tai pikaviestitiedostoa. Jos saat pikaviestinä linkin tai tiedoston lähettäjältä, jonka tunnet, avaa linkki tai tiedostoa ainoastaan silloin, jos tiedät mikä linkki tai tiedosto on kyseessä ja olet odottanut sitä. Ota yhteys lähettäjään puhelimitse tai jollakin muulla tavoin ja varmista, ettei viesti ole virus.

2.

Windows-ohjelmistojen päivitys.Windows Update -sivustossa voit tarkistaa tietokoneesi ja asentaa tärkeät päivitykset. Jos automaattiset päivitykset ovat käytössä, päivitykset toimitetaan automaattisesti, kun ne julkaistaan. Käyttäjän on kuitenkin asennettava ne.

3.

Varmista, että käytät pikaviestiohjelman uusinta versiota. Pikaviestien käyttäminen on mahdollisimman turvallista, kun käytät pikaviestiohjelman uusinta versiota. Jos käytät MSN Messengeriä, päivitä Windows Live Messengeriin, joka torjuu mahdolliset vaaralliset liitetiedostot ja mahdollistaa liitetiedostojen tarkistuksen.

4.

Käytä ajantasaista virustorjuntaohjelmistoa. Virustorjuntaohjelmisto voi havaita ja poistaa pikaviestiviruksia tietokoneesta ainoastaan, jos virustorjuntaohjelmistosi on päivitetty. Jos olet hankkinut vuositilauksen virustorjuntayritykseltä, virustorjuntaohjelmisto päivittyy automaattisesti, kun tietokoneesta muodostetaan yhteys internetiin.

5.

Käytä ajantasaista haittaohjelmien torjuntaohjelmistoa. Jotkin pikaviestivirukset saattavat asentaa vakoiluohjelmia tai muita haittaohjelmia tietokoneeseen. Haittaohjelmien torjuntaohjelmisto suojaa vakoiluohjelmilta ja poistaa tietokoneessa mahdollisesti jo olevia vakoiluohjelmia. Jos sinulla ei ole haittaohjelmien torjuntaohjelmistoa, voit ladata Windows Defenderin. Windows Defender sisältyy Windows Vistaan. Jos käytät Windows XP SP2:tä, voit ladata Windows Defenderin maksutta.

HTML Comment Box is loading comments...