Suojaa yksityisyytesi verkkomaksupalveluissa

Verkko-ostoksissa ei aina tiedä, kenelle oikeastaan luottokortin numeron antaa. Onneksi kolmannen osapuolen maksupalvelu tekee Internet-maksuista hieman helpompia ja turvallisempia.

Mikä on kolmannen osapuolen maksupalvelu?

Kolmannen osapuolen maksupalvelussa rahaa siirretään verkkotilille, jonka kautta maksut hoidetaan. Näin sinun ei tarvitse paljastaa todellisia luottokortti- tai pankkitilitietojasi. Suosituin näistä palveluista Yhdysvalloissa on PayPal (eBayn omistama), mutta on olemassa muitakin, kuten Amazon.com Payments. Voit käyttää kolmannen osapuolen maksupalveluja seuraaviin tarkoituksiin:

tuotteiden ostaminen verkkohuutokaupoista

tuotteiden ostaminen pienistä verkkokaupoista

rahan lahjoittaminen erilaisiin tarkoituksiin

rahan lähettäminen kenelle tahansa, jolla on sähköpostiosoite (vain tietyt palvelut).

Maksupalvelun valitseminen

Jos olet jo voittanut huutokaupan, joudut ehkä maksamaan myyjän tai huutokauppasivuston valitsemalla menetelmällä. Esimerkiksi monet eBay-myyjät hyväksyvät ainoastaan PayPal-maksut ja monet Amazon.com Auctions -myyjät Amazon.com Payments -maksut.

Jos voit valita maksutavan, valitse turvallisin vaihtoehto seuraavien vihjeiden avulla:

Lue tietosuojatiedot ja varmista, että hyväksyt ne. Jos et hyväksy niitä, asioi mieluummin muualla.

Etsi hyväksyntäleimoja, kuten BBBOnline (The Better Business Bureau Online) tai Truste.

Katso, mitä mieltä muut käyttäjät ovat palvelusta: tutustu esimerkiksi Epinions- tai Bizrate-vertailusivustoihin.

Maksupalvelujen turvallinen käyttäminen

Voit parantaa kolmansien osapuolten maksupalvelujen käyttöturvallisuutta esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Älä vastaa kolmansien osapuolten maksupalveluista tuleviin sähköpostiviesteihin, joissa pyydetään vahvistamaan tilitietoja, kuten salasanoja tai muita tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa. Tällaiset sähköpostiviestit liittyvät todennäköisesti identiteettivarkauteen, kuten tietojen kalasteluun.

Kirjoita maksupalvelun osoite suoraan selaimeen tai käytä omia kirjanmerkkejä. Jos haluat päivittää tilitietojasi tai muuttaa salasanasi, siirry web-sivustoon käyttämällä kirjanmerkkiä tai kirjoittamalla URL-osoitteen suoraan selaimeen.

Tarkista, onko myyjä ollut maksupalvelun vahvistettu jäsen vähintään muutaman kuukauden ajan. Joissakin sivustoissa voit lisäksi tarkistaa myyjän luokituksen. Vaikka ne eivät ole täydellisen luotettavia, niistä voi olla hyötyä.

Älä koskaan siirrä tililtäsi rahaa tuntemattomien henkilöiden puolesta. Kyseessä saattaa olla ennakkomaksuhuijaus. Lue lisätietoja aiheesta Helppoa rahaa lupailevaan huijaussähköpostiin ei kannata luottaa.

Ole varovainen varsinkin juhlapyhien tienoilla ostaessasi erittäin kalliita tuotteita, kuten koruja tai tietokoneita tai tuotteita, jotka on myyty loppuun tavallisissa kaupoissa.

HTML Comment Box is loading comments...