VOIP puhelut

Voice over Internet Protocol (VoIP) on tapa siirtää puheluita internetin välityksellä. Hyvin suojattu VoIP-palvelu on turvallinen ja helppokäyttöinen.

VoIP-päätelaite on joko kiinteä puhelinlaite, matkapuhelimessa tai tietokoneella käytettävä ohjelmisto tai perinteinen lankapuhelin, joka erillisen sovittimen avulla on kytketty VoIP-palveluun.

VoIP-palveluihin liittyvät riskit
VoIP-päätelaite pitää suojata väärinkäytöksiltä. Rikolliset voivat huonosti suojatun päätelaitteen kautta välittää luvatta puheluita esimerkiksi ulkomaille tai kalliisiin palvelunumeroihin.

Väärinkäytetty liittymä voi lyhyessäkin ajassa aiheuttaa liittymän haltijalle useiden tuhansien eurojen vahingot. 

Väärinkäytön lisäksi VoIP-liikenteeseen liittyy salakuuntelun riski. Salakuuntelu on helpointa silloin, kun VoIP-liikenne kulkee langattomassa verkossa (esimerkiksi salaamattomassa WLAN-verkossa).

Päätelaitteen suojaaminen
VoIP-päätelaite pitää syytä suojata palomuurilla. Helpoin tapa on käyttää päätelaitteen omaa palomuuria. Jos VoIP-ohjelmisto toimii tietokoneella, on tietokoneen oma palomuuri tehokas vaihtoehto. Palomuurissa tulisi sallia VoIP-yhteydet vain palvelutarjoajan palvelimille.

Palomuurin lisäksi VoIP-päätelaitteen ja/tai VoIP-ohjelmiston ohjelmistot täytyy pitää ajan tasalla. Tarkista säännöllisesti uusien päivitysten saatavuus laitteen tai ohjelmiston valmistajan internet-sivuilta tai käytä automaattista ohjelmistopäivitystä.

Palvelun salasanat, estot ja saldorajat
VoIP-palvelun oletusarvoinen salasana pitää vaihtaa välittömästi palvelun käyttöönoton yhteydessä. 

Tiedustele palveluun kytkettäviä estoja ja rajoituksia palveluntarjoajaltasi.

Mikäli saat ylisuuren laskun tai epäilet joutuneesi väärinkäytön kohteeksi ole heti yhteydessä palveluntarjoajan asiakaspalveluun.