Windows-version tuki

Windows-versiolle, jota ei tueta, ei enää toimiteta ohjelmistopäivityksiä Windows Updaten kautta. Tällaisiin päivityksiin sisältyvät päivitykset, jotka suojaavat tietokonetta haitallisilta viruksilta, vakoiluohjelmilta ja muilta haittaohjelmilta, joiden avulla voidaan varastaa henkilökohtaisia tietoja. Asentamalla uudet ohjelmistopäivitykset, kuten uusia ohjaimia laitteistoja varten, Windows Update parantaa myös Windowsin luotettavuutta.

Sinun kannattaa asentaa aina uusimmat Windows-päivitykset ja Service Pack -paketit. Voit ladata ja asentaa ne Windows Updaten avulla.

Lisätietoja Windows Updaten käyttämisestä Windows 8.1:ssä on ohjeaiheessa Windows Update: usein kysytyt kysymykset.

Tuen päättymispäivämäärät

Seuraavassa ovat tuen päättymispäivämäärät tietokoneille, joissa on Windows XP tai Windows Vista ilman uusimpia Service Pack -paketteja:

  • Windows XP:n tuki päättyy 8. huhtikuuta 2014.

  • Windows Vista Service Pack 1:n tuki päättyi 12. heinäkuuta 2011. Jotta voit jatkaa tuen saantia, varmista, että tietokoneessasi on asennettuna Windows Vista Service Pack 2.

  • Windows Vistan, jossa ei ole mitään Service Packeja, tuki päättyi 13. heinäkuuta 2010. Jotta voit jatkaa tuen saantia, varmista, että tietokoneessasi on asennettuna Windows Vista Service Pack 2.

Windows XP Service Pack 2:n tuki päättyi 13. heinäkuuta 2010. Jotta voit jatkaa tuen saantia, varmista, että tietokoneessasi on asennettuna Windows XP Service Pack 3. Lisätietoja on ohjeaiheessa Windows XP Service Pack 3:n (SP3) asentaminen.

Lähde: Microsoft.fi