Windows Media Player 

Windows Media Player (WMP) on Microsoftin kehittämä digitaalinen mediasoitin ja medianhallintaohjelmisto. Sitä voidaan käyttää toistamaan ääntä, videota ja valokuvia niillä PC-koneilla jotka käyttävät Microsoft Windows -käyttöjärjestelmää. WMP on saatavilla myös Pocket PC ja Windows Mobile -pohjaisiin laitteisiin. Microsoft on myös julkaissut Mac OS -, Mac OS X - ja Solaris-kohtaiset versiot, joita ei enää päivitetä.

Windows Media Playerilla voidaan kopioida ääni-CD kiintolevylle suljettuun Windows Media Audio -formaattiin (WMA) tai MPEG-1 Audio Layer 3 -muotoon (MP3). Musiikin siirtäminen ja synkronointi ulkoiseen medialaitteeseen on mahdollista joidenkin rajoitteiden puitteissa. Uusimmat versiot toimivat myös digitaalisen musiikin verkkokauppojen päätteenä. WMP mahdollistaa myös elokuvien digitaalisen vuokraamisen kuluttajalle.

Windows Media Player on korvaaja aikaisemmin käytössä olleelle yksinkertaiselle Media Player -ohjelmalle. WMP lisää Media Player -sovellukseen muun muassa videon ja äänen toistoon liittyviä lisäominaisuuksia.

Oletusarvoisesti Windows Media Player käyttää ja toistaa Windows Media Audio (WMA), Windows Media Video (WMV), Advanced Streaming Format (ASF), sekä Microsoftin omaa XML-pohjaista toistolistaformaattia Windows Playlist (WPL).

Soitin käyttää myös Windows Media DRM -muotoa DRM-tekniikasta.