Miten rekisteröin domain nimen

Hienoa, että pääsit tähän osioon. Suosittelen, että luet KOKO tämän sivun läpi, koska se sisältää tietoa, jota sinulle ei kerrota verkkotunnuksen rekisteröintiprosessin yhteydessä

Huom! Toki jos tunnet kuvion, täältä voit aloittaa suoraan esim. .fi tunnuksen rekisteröinnin Ficora (Viestintävirasto).Tähän listasin useita suomalaisia domainpalveluita tarjoavaia tahoja, jotka rekisteröivät mm .com .net .org. mob . eu. tunnuksia. Linkki luetteloon

Älä kiirehdi domain nimen kanssa! Varsinkin jos olet suunnitellut ansaitsevasi rahaa sivujen avulla. 

Valitse itsellesi paras domain nimi

Oletetaan, että tavallinen nettisurffaaja etsi tietoa aiheittain, ei yrityksen nimellä, joten jos laitat sivuston nimeksi pekka-virtasen-paja.net on hyvin epätodennäköistä, että sivustosi tulee näkymään hakukoneessa ensimmäisten joukossa. 

Jos laitat nimeksi tee-se-itse-paja.net, hakutulos tulee varmasti olemaan parempi kuin edellisessä esimerkissä. Toki pelkästään hyvä domain nimi ei takaa, että sijoitut haussa ensimmäisten joukkoon ja tottakai voit myös rekisteröidä yrityksesi nimen. Joka tapauksessa sinun on panostettava sivuston rakenteeseen, jotta se ”ystävystyy” hakukoneen kanssa. Aiheesta lisää täällä.

Muutama vinkki hyvälle domain nimelle

1) Älä rekisteröi nimiä, jotka ovat ylipitkiä. Toki voit rekisteröidä 63 merkkisiä nimiä, mutta kuka niitä muista ja kaikki nettisurffaajat eivät jaksaa laittaa sivuja selaimen suosikkeihin. 

2) Käytä yhdysmerkkejä, jos nimesi tulee olemaan yli 3 pitkää sanaa (paitsi jos sanat ovat hyvin lyhyet). Esim. ostatalo.com ei tarvitse yhdysmerkkiä, koska se on tarpeeksi lyhyt. 

3) Voit heti alkukättelyssä suojata domain nimen rekisteröimällä muitakin päätteitä, kuten .com .eu .net ja jne. Näin vältyt helposti jäljitelevistä sivustoista, mikäli sinun nettisivuista tulee suosittuja. Toki sinun ei tarvitse rakentaa jokaiselle varatulle domain nimelle samat sivut, voit vain pitää ne varauksessa.

Kieltämättä hyvän nimen löytäminen nykyään saattaa olla työlästä, kun suurin osa on jo varattu. Melkein jokaisella domain nimien rekisteröijällä on nimen tarkistuspalvelu, jossa näet haluamasi nimen statuksen.

Miten rekisteröin domain nimen

Nimen rekisteröinti on hyvin helppoa ja edullista. Keskihinta on 10-30 € vuodessa. Esim. oheisesta paikasta voit vaivattomasti tarkista ja varata itsellesi eri päätteisia nimiä Planeetta.net tai Osoite.com Tämä on kaiken lisäksi hyvin edullinen.

Usein verkkotunnuksen rekisteröintiä hoitaa web-hotellin palveluntarjoaja. Jotkut rekisteröivät edullisesti ja jotkut ottavat paljon välistä, joten kannattaa hetken tutkia eri vaihtoehtoja. Suomessa Viestintävirasto rekisteröi .fi päätteisia tunnuksia, uusi .fi verkkotunnus on 12 € / yksi vuosi, 33 € / kolme vuotta tai 50 € / viisi vuotta (alv 0 %). Rekisteröinti onnistuu täältä Ficora.

Internetissä on paljon palveluntarjoajia, voit hakea suoraan Googlesta hakusanalla domain nimi tai domain nimen rekisteröinti.