Idean keksiminen

Idean keksiminen saattaa olla hyvinkin hankalaa. Kaikilla muilla näyttäisi olevan joku  ”hieno idea”, joka on saanut suuren suosion ja olisihan se ollut kivaa olla esim. Facebookin tai YouTuben keksijä!

Oletko ajatellut ansaitsevasi rahaa sivustolla?

Jos tarkoituksesi on ansaita rahaa sivuillasi, niin suosittelen hyvin yksinkertaista lähestymistapaa. Arvelen, että haluaisit luoda seuraavan Facebookin, mutta siihen kuitenkin tarvitaan suurta koodaus taitoa ja tietoteknistä osaamista, joten tavalliselle henkilölle se on aika raskasta. Vaikka maksaisit koodarille sivuston luomisesta, se maksaisi sinulle tuhansia euroja. 

Mikä on yksinkertainen lähestymistapa? Eli keksi joku aihe johon olet perehtynyt tai josta olet kiinnostunut vaikka esim. kalastus, potkunyrkkeily tai matkustaminen. Jos harrastat karatea, niin luo sivusto esim. kaikkikaratesta.net ja ala kirjoittamaan sinne artikkeleita. Vastaavasti voit kirjoittaa oman blogin. Netistä löytyy useita eri blogi palvelutarjoajia, joista suosituimmat ovat Googlen Blogger ja WordPress Jos sivustollasi on paljon kävijöitä, voit perustaa tilin Google AdSense palveluun.

AdSense on Googlen luoma ja ylläpitämä ohjelma, jonka avulla verkkojulkaisijat voivat ansaita mainostuloja. Google hallinnoi jaettavia mainoksia, tilastoi tapahtumat, laskuttaa mainostajia ja maksaa julkaisijoille osan mainosten tuotoista. AdSense-mainosten tuotto perustuu toteutuneisiin hiiren klikkauksiin.

Google jakaa mainoksia eri sivuille niiden sisällön, kielen ja lukijan sijainnin perusteella. Tarkoituksena on jakaa sivuille mainoksia, jotka ovat sidoksissa sivujen sisältöön ja siten ehkä kiinnostavat lukijaa. AdSense on tullut erittäin suosituksi tavaksi hankkia lisätuloja www-sivuilla, koska Googlen jakamat tekstipohjaiset mainokset koetaan vähemmän häiritseviksi kuin perinteiset bannerit. Mainosten kohdistaminen sisällön mukaan ei myöskään herätä niin suurta vastustusta kuin perinteisillä bannereilla mainostaminen.

Missä piilee menestys?

Ne sivustot, joilla on paljon kävijöitä ovat hyvin toteutettu, niiden konteksti on hyvin kirjoitettu ja sitä pävitetään jatkuvasti, jotta lukijoiden mielenkiinto säilyy. Valitse itsellesi sellainen aihe josta olet todella kiinnostunut, jotta oma mielenkiinto säilyy ja jaksat pitää oman sivuston kontekstia tuoreena. 

Jos isketään faktat pöydälle, niin tämän tyyppinen harrastus ei sovi kaikille. Jotta lukijoiden mielenkiinto säilyy, sinun pitää säännöllisesti kirjoittaa uusia  artikkeleita eli päivittää sivujesi kontekstia. En tarkoita tässä, että tuntitolkulla pitäisi kirjoitella, mutta kuitenkin useita tunteja viikossa. Tekijän pitää olla myös kärsivällinen, suuria kävijämääriä ei saavuteta hetkessä.

Toinen fakta on se, että internetistä nykyään löytää kaikesta kaiken. Älä anna sen lannistaa, vaan ala kirjoittaa omaan tyyliin. Toki ainahan voi käydä tarkistamassa mitä muut ovat samasta aiheesta kirjoittaneet ja miten ovat omalla sivustolla pärjänneet.