VERKKOPELIT

Tietokoneet eivät ole erityisen fiksuja. Pelien kuten Quake, Half-Life ja War Craft läpi pääseminen yhden pelaajan moodissa ei vaadi paljon taitoa – vain paljon harjoitusta. Mutta Innternetissä näitä pelejä voi pelata oikeiden ihmisten kanssa – jopa muukalaisten – jolloin ne saavat aivan uuden ulottuvuuden. Taistelusta tulee paljon vakavampi. Ja kun kerran olet pelannut useamman pelaajan moodissa (multi-player mode), et välittäisi pelata yksin enää ollenkaan.

Nettipeli on Internetin välityksellä pelattava tietokonepeli. Nettipelejä voi pelata yksin tai muiden kanssa moninpelinä. Osa peleistä on ilmaisia www-selaimessa toimivia, osa maksullisia, ja osan joutuu lataamaan tietokoneelle itse. Tyypillisimpiä nettipelejä ovat mm. Guild Wars, Counter Strike , Garry’s Mod, Team Fortress 2, World of Warcraft ja Day of Defeat: Source. Monissa nettipeleissä on myös mahdollisuus keskustella muiden pelaajien kanssa.

Myös useimissa yksinpelattavissa tietokonepeleissa tulee mukana myös moninpeli mahdollisuus. Useimmissa, etenkin vanhemissa peleissä yleensä sisäänrakennettuna samaan ohjelmaan, mutta osassa myös erillisenä ohjelmassa. Näihin peleihin kuuluvat mm. Call of Duty -pelisarja, Crysis, Half-Life ja Halo -sarja.

Ohessa on traileri yhdestä maailman suosituimmasta verkkopelistä